diumenge, 2 de febrer del 2014

el gallimus

El Gallimimus es caracteritzava per tenir el cos curt , el coll llarg i prim i la cua curta . També destacaven els seus llargs braços


El seu musell era allargat i estava format per un bec desdentat similar al d'un estruç . Podia alimentar-se de menjars tan variades com plantes , insectes , petits animals i ous de dinosaure . D'aquests últims s'han trobat restes prop d'un exemplar de Gallimimus , el que suggereix que aquests ous van ser el seu últim menjar . Al maxil · lar superior tenia una mena de dent format pel pic que era molt útil a l'hora de trencar ous . Com tenia uns grans ulls grans i col · locats lateralment , es creu que tenia una bona visió lateral que li permetia detectar els depredadors . Les llargues potes davanteres d'aquest animal , acabades en tres dits amb arpes afilades li permetien agafar el seu menjar i portar-la a la boca . Les seves llargues i musculoses potes del darrere li permetien aconseguir la gens envejable velocitat de 70 km / h , per la qual cosa solia escapar a temps dels depredadors .
dieta
S'ha suggerit que aquest animal tenia una dieta herbívora a base de llavors i fulles , i també s'alimentava d'ous i animals petits . Una teoria moderna però poc creïble suggereix que aquest animal s'alimentava filtrant l' aliment de l' aigua com els moderns flamencs .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada