dimarts, 4 de febrer del 2014

El Brachiosaurus

El Brachiosaurus era un dels dinosaures més grans , i també un dels millors coneguts gràcies als impressionants troballes d'aquesta criatura .


característiques
La característica més destacable del Brachiosaurus era la notable longitud de les seves potes davanteres . La columna descrivia una corba descendent des del coll fins al final de la cua , que era molt curta . Estudis comparatius realitzats amb elefants i girafes han donat com a resultat que el Brachiosaurus tenia 1.200 litres de sang i que tenia un cor de gairebé 200 kg . Tenia les vèrtebres buides , el que reduïa el pes de l'animal un 30 %. Sota la protuberància que tenia al crani hi havia un cervell molt petit i es creu que potser tingués un segon centre nerviós que controlava les funcions corporals . El Brachiosaurus caminava amb un coll gairebé dret, ja que si tingués el coll totalment dret no li arribaria la sang al cervell . Les apòfisis elevades de les vèrtebres i de l'esquena estaven unides per lligaments , li permetien moure el coll com si fos un mecanisme d'elevació , a més , demostra que tenia espines a l'esquena . Les seves dents , amb forma d'espàtula , demostren clarament que era un herbívor . Gràcies al seu llarg coll el Brachiosaurs podia alimentar-se d' una superfície de 150 metres quadrats sense haver de desplaçar-se. A causa de la seva enorme pes, el Brachiosaurus caminava constantment de quatre grapes . Les potes davanteres eren molt més llargues que les del darrere , de manera que portaba el coll elevat i tenia una gran arpa en el polze que servia per excavar 1 forat on dipositar els ous . Els Brachiosaurus només estaven fora de perill dels depredadors com el Allosaurus el Brachiosaurus solia viure en rajades . Les petjades d'aquest dinosaure demostren que les cries viatjaven en el centre de les rajades , envoltades d'adults que eren com un mur per a les cries . Es creu que les cries guanyaven 2 tones de pes a l'any i es creu que trigaven 15 anys . Antigament es va pensar que el Brachiosaurus vivia en l'aigua i que tenia les fosses nasals tan elevades per respirar tenint gairebé tot el cos sota la superfície , però això seria impossible , ja que si els pulmons del Brachiosaurus se submergien a més de 2 metres , la pressió li hauria impedit respirar . De tota manera , es creu que el Brachiosaurus si passava part del temps a l'aigua , on la flotabilitat de l'animal li permetia reduir el pes que recolzava en les seves potes .
alimentació
Els primers dinosaures vegetarians com el Brachiosaurus s'alimentaven de gran varietat de plantes i eren els únics capaços de menjar dels arbres més alts gràcies al seu llarg i vertical coll . Les plantes més baixes de la seva època eren cues de cavalls , falgueres i cícades , i els arbres més alts eren coníferes similars a les actuals . És probable que un dels mètodes per alimentar fora tombar els arbres per accedir a les branques més altes. Enderrocar un arbre és fàcil per a un enorme i pesat herbívor com el Brachiosaurus .


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada